Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megdöbbentő javaslatra leltünk a Jobbiktól, ezután nem kétséges, hogy a jobboldal mindkét pártja kőkeményen a jogállam csorbításában gondolkodik.

Már korábban írtunk róla, hogy a Jobbik elképesztően sokat tett annak érdekében, hogy a Fidesz lebonthassa a jogállamot. Erre jó példa, hogy amikor a Fidesz megalkotta azt a médiatörvényt, ami lehetőséget kínált a teljes magyar média bedarálására, a Jobbik még radikálisabb intézkedést követelt: ebben a vitában javasolta a Fidesznek, hogy vessen ki a média vállalkozásokra reklámadót. Sőt a Jobbik több médium betiltatását is szorgalmazta.

A 2014 után a médiumok megregulázásában fontos lépés volt a reklámadó, olyannyira, hogy az egyik kiváltó oka volt a G-napnak.

Persze az, hogy antiszemita gyökerekkel bír a párt páraknak már mellékes, hiszen mára már cuki. Lendüljünk is ezen dinamikusan túl. Viszont azt nem lehet megbocsájtani, hogy ellenzéki pártként szemmel látható módon igen komolyan asszisztált a jogállam lebontásához.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a Jobbik újabb programjavaslatára, ami egy újabb komoly lépés lenne a jogállam felszámolására, ráadásul szegény-ellenes is.  Tegyük hozzá gyorsan, hogy ezt már a nagyon cuki Jobbik javasolta, hiszen az elképzelésük 2017. augusztusában pattant ki az okos kis buksijukból.

Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán osztotta meg, a párt választási programjában kilátásba helyezi, hogy az analfabéták ne szavazhassanak, ezért 8 általánoshoz kötné a szavazati jogot. Ezzel több százezer embertől vonnák el az általános választási jogot, és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot.

A Jobbik elképzelése kb. minden ötödik magyar állampolgárt érintene, azt nem lehet pontosan tudni, hogy a funkcionális analfabétákat is érintené-e? Tegyük hozzá csendben, hogy ha valakinek nincs 8 általánosa az nem jelenti rögtön azt, hogy nem tud írni olvasni.

Mi is osztjuk azt az álláspontot, hogy sajnos a mai magyar jobboldal, nevezzük azt Fidesznek vagy Jobbiknak, hasonló jogállam korlátozó intézkedésekben gondolkodik. A  Jobbik nem a jogállam védelmezője, hanem ötletadó cinkostársa a Fidesznek. Közben pedig nem, hogy kevesebb jogállam kellene, hanem több.

Észnél kell lenni, mert a Fidesz leváltása iránt érzett olthatatlan vágyunknak nem lehet az az eredménye, amit már sokszor átéltünk, hogy rosszabb helyzetbe kerülünk, mint eddig voltunk. Változás kell, de a változás csak balról jöhet.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here