Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kiakadt Jakab Péterre a szerző, hogy fölhasználta és átírta a dalát. Engedélyt sem kért a Jobbik pártelnöke ahhoz Vörös Istvántól, hogy egy Prognózis-dal szövegét átírja és felhasználja a dalt.

Mint megírtuk, Jakab Péter szombaton tett fel a Facebook-oldalára egy videót arról, ahogy Zágráb Nándor jobbikos képviselőjelölt gitáronkísérete mellett előad egy Prognózis-nótát (Kié ez az ország), aminek kissé átírta a szövegét.

 

A Telex cikke szerint a dalt szerző Vörös István, a Prognózis frontembere nagyon nem örült sem a dal fölhasználásának, sem pedig annak, hogy a szöveg is át lett írva – ráadásul a megkérdezése és engedélye nélkül. Facebook-bejegyzésében fel is szólította a Jobbik pártelnökét, hogy törölje le a videót az oldaláról.

 

Jakab Péter a Telex megkeresésére a következőt nyilatkozta a dal kapcsán:

A felvételen egy spontán éneklés történt az egyik barátommal. Nem átírtam a dalt, hanem egy, az országjárás során megtapasztalt életérzést öntöttem éneklés közben improvizálva szavakba, megfelelve a dal eredeti üzenetének: ez az ország a tied is. Ma inkább a Mészáros Lőrinceké, akik – ahogy a dal is mondja – elverik a pénzt, miközben mások csak robotolnak.
Jakab szerint amúgy nem a zenekar volt a meghatározó a dalválasztásban számára, hanem maga a szerzemény és szövege, mivel szerinte nagyon jól leírja a mostani állapotokat.

Nem a zenekar a meghatározó, hanem ez a dal. Tökéletesen ráillik a mai közállapotokra, ami ellen lázadni kell – mondta el a Telexnek a pártelnök. A cikk szerint a Jobbik jogászai még vizsgálják, hogy le kell-e venniük a felvételt a Facebookról, vagy sem.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: