Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Az Európai Unióban toronymagasan Magyarországon a legmagasabb az infláció, a háztartások kimerültek, a kisboltok és a hazai termelés szintén kimerült” – mondta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója az ATV a Nap híre című műsorában.

A státusztörvény következtében a pedagógus pályát sokan elhagyhatják, ráadásul kevesen is választják hivatásként ezt az életpályát. A „fiatalok között egyáltalán nem vonzó” a pedagógus pálya, a kormány pedig „gyermekmegőrzővé, napközivé” degradálja az oktatást, mondta a státusztörvénnyel kapcsolatosan az MSZP pártigazgatója.

A költségvetés elfogadásának módja, az időzítés, a zárszámadás hiánya, mind alátámasztják azt, hogy a 2024-es költségvetést nem lenne szabad így elfogadnia az Országgyűlésnek. A kormány prognózisai azonban mégis optimisták – vélhetően önmaguk megnyugtatása miatt.

„Kimerültek a háztartások, a gazdaság nagyon nehéz helyzetben van. Ez a szőnyeg alá söprése a problémáknak, halmozzák őket, aztán ez egyszer majd rázúdul az országra és az a probléma, hogy az ország konkrét emberekből, családokból áll és ők fogják ezt a legjobban megszenvedni” – mondta a helyzettel kapcsolatosan Molnár Zsolt.

 

Az infláció az egekben, az emberek bizonytalanok. Élelmiszerre jóval kevesebbet, gyógyszerekre pedig jóval többet költenek az emberek, ez pedig megmutatja, hogy nem csak a gazdaság van rossz állapotban, hanem a háztartások és maguk az emberek is.

A kormány sok tíz és százmilliárdot költ – mindannyiunk adójából – propagandára. „Bár az életszínvonal jelentősen csökken – ez ténykérdés az elmúlt 2-3 évben. Az a kérdés, hogy kit okolnak ezért?” – mondta az MSZP országgyűlési képviselője. A kormányzat kétségtelenül hatékonyan építi fel ebből a rengeteg tíz és százmilliárdból a kormányzati propagandát. A médiára és kommunikációra a kormány – a válság ellenére – évről évre többet költ.

Magyarországon a legmagasabb az infláció az Európai Unióban, ráadásul az alapvető élelmiszerek áfája is nagyon magas. A háztartások, a kisboltosok és a hazai termelés szintén elszenvedője a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának.

„A kistermelők és a kisboltosok esetében borzasztóan rossz a helyzet, ez a típusú válságkezelés teljes csőd” – érvelt Molnár Zsolt. A kormány pedig kivezette az ársapkákat, amely az egyetlen olyan válságkezelő intézkedés volt, amely segítette a rászoruló családokat.

A műsorban szó volt arról is, hogy a kormány a CT- és MR-vizsgálatok államosítására készül. Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy semmilyen józan érvet nem lehet felhozni amellett, hogy a kormányzat a Magyar Orvosi Kamara akaratának ellenére államosítja ezt az ágazatot. „Egy év múlva nézzük meg, hogy rövidültek-e a várólisták” – mondta a kérdéskörrel kapcsolatosan az MSZP pártigazgatója.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: