Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Különös rongálási ügy foglalkoztatta egy Somogy egyei falu közvéleményét, és a napokban kiderült, hogy ki volt a tettes, de a leleplezés meglepetést okozott mindenkinek- írja a sonline.hu

Kovács Károly polgármester 2019 óta vezeti a Somogy megyei Öreglakot. Már az Ő vezetése alatt ez egyik utcából egy hangulatos kis sétányt alakítottak ki, térköveket raktak le. Földkábelekkel 80 centi magas kandelábereket helyeztek el, hogy az állólámpák megvilágítsák az utat.

Az elmúlt hetekben többször tapasztalták, hogy kitörtek az állólámpák, a polgármester eleinte arra gyanakodott, hogy talán gyerekek mentek neki biciklivel. A rongálások azonban nem hagyták nyugodni Kovács Károlyt, aki megbeszélte egy közeli helyi cég vezetőjével, hogy megpróbálják leleplezni a tettest.

A cégvezető vasárnap a tetőről hőkamerával pásztázta a környéket, a saját tulajdonára is figyelt, mert korábban építési anyagot emeltek el tőle. Hamarosan egy kutyát sétáltató férfi tűnt fel a képeken, aki állólámpákat döntött meg.

A vállalkozó hívta a polgármestert azzal, hogy az illető „recsegtetve nyomja ki a kandelábereket”. A polgármester kerékpárra pattant, és utolérte a hazafelé tartó gyanúsítottat. Felelősségre vonta, és ekkor kiderült, hogy az előző polgármester volt a járókelő. Elődje rövid beszélgetés után nem tagadta, hogy mi történt.

Kovács Károly azt állította, hogy az előző polgármester azt a sérelmét akarta megtorolni, hogy 2019-ben a háromhavi végkielégítése mellé a képviselő-testület nem szavazott meg neki még kéthavi fizetését, holott erről is volt javaslat. A volt polgármester nem akart újraindulni a 2019-es választásokon.

A jelenlegi polgármester kihívta a rendőröket, és feljelentést tett, és úgy tudja, hogy az ügyben rongálás gyanújával indítottak nyomozást. Telefonon utolérte a Sonline megyei hírportál Öreglak volt polgármesterét, aki azon kívül nem akart többet nyilatkozni az ügyről, hogy megerősítette, valóban megtörtént az eset, amit sajnál.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: